// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

December 3, 2013

Julegodt til alle - VAFLER og en skøn kvædemarmelade

Det er jul og det er tid til at spise og drikke og spise lidt hele tiden. Sødt og salt står i kø for at komme først, og det kan være svært ikke at lade sig friste. Vi har bagt vafler af spelt, så de er også lidt sunde. Duften af jul og østen krydderier har vi også taget os af med en fantastiske kvædemarmelade. Lad også kvæderne ligge til pynt rundt om i huset, de spreder skøn duft af østens vise mænd.


VAFLER


Tid tilberedning 10 minutter, hviletid 30 minutter + bagetid

De salte vafler er et hit hos både børn og voksne. Server selvom vaflerne er salte smager de himmelsk med kvædemarmeladen.

4 æg
5 dl mælk
250 g sigtet speltmel
2-4 spsk timian
1 tsk salt
Olivenolie til stegning

Pisk æggene sammen. Hæld halvdelen af mælken i og tilsæt mel under omrøring. Hæld resten af mælken, timian og salt i. Lad dejen hvile i min. 30 minutter. Pensl vaffeljernet med olivenolie, hæld dej i og bag vaflerne. Server med det samme.KVÆDEMARMELADE

Tid 1 time og 30 minutter
Kvæderne dufter så dejligt, køb rigeligt og pynt bordet med dem.

1 kg kvæder
1 citron
500 g sukker
Evt. Atamon


Skyl kvæder og citron og tør dem af. Halver frugterne og skær dem i stykker. Kog kvæder og citron i vand der dækker i ca. 45 min. til kvæderne er helt møre. Tag citronerne op og kasser dem. Gem 2 dl af kogevandet. Gnid kvæderne gennem en sigte med en træske. Hæld frugtmosen tilbage i en gryde og varm op med sukker. Kog i ca. 20 minutter og hæld marmeladen i et rent glas skyllet i Atamon.


GLÆDELIG JUL


PHOTO VKSTOCKIMAGES

OPSKRIFTER: Louise Ørsted/Nicoline Olsen


No comments:

Post a Comment