// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

January 17, 2013

Tærte med granatæble, pistacier og blodrød grape HAPS


Siger bare at hvis man trænger til noget der kan få smilet på læben frem her i januar, så nap denne tærte. En himmelsk mundfuld....


photo vkstockimages


1-2 granatæbler (alt efter størrelse) bank kernerne ud.
1 blodrød grape, skær ud i både befriet for skind og kerner
1 spsk sukker
75 g grønne pistacier groft hakket
1 spsk akaciehonning

Creme:
3,5 dl piskefløde
1 spsk flormelis
korn fra 1 stang vanilje
skal fra 1 citron

Mørdej:
125 g smør
100 g flormelis
1 nip salt
250 g mel
2 æggeblommer
2 spsk vand

Ælt smør, salt og flormelis sammen. Tilsæt mel og æggeblommer. Kom vand ved så dejen samler sig. Ælt ikke dejen for meget, kun til den hænger sammen. Kom den i plastfolie og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time. Smør en tærteform (22  cm i diameter) med smør og drys med sukker. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Beklæd tærteformen. Beklæd tærten med bagepapir. Fyld den op med tørrede bønner og bag den ved 200 grader ca. 30 minutter eller til dejen er bagt. Lad tærten køle helt af.

Mariner grapefrugt skiverne i sukkeret i en halvtimes tid. Bland derefter granatæblerne sammen med grapefrugten. Pisk alle ingredienser  til cremen sammen til skum. Fyld i tærteformen og dekorer så med frugt og nødder afslut med at dyppe akaciehonning henover kagen.



2 comments:

  1. This seems yum and I would love to try and make it but iam a little confused with what the google translation of the recepie says. "Line the tart mold. Line the tart with baking paper. Fill it up with dried beans and bake at 200 degrees about."
    I put the dough in the pan? Then I line baking paper over the dough? Dried beans? That must be something out of the intellectual reach of AI translating powers or is it really beans?

    ReplyDelete
  2. Dear Liisi
    Yes dried beans over baking paper. And then bake, the crustard has to set and not rise. The beans keeps it down. ;) you get a beautiful cake this way. Of course the beans can not be eaten, save them to next time you bake a pie.

    ReplyDelete