// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 4, 2013

TODAYS CATCH / SALMON /LAKS


Vi ved det godt allesammen. FISK to gange om ugen, men hvordan? Laks er der masser af i stykker hos fiskemanden eller i supermarkedet og den engang så "fine" fisk er blevet hverdagskost. Her er to nemme opskrifter, der vil gøre enhver laks glad.

Olivenolie-pocheret laks med avocadosalsa

Til 4
4 laksebøffer
exstra-virgin olivenolie
salt
frisk kværnet peber

Avocadosalsa
4 mellemstore kryddertomater
1 lille rødløg
2 modne avocado
1/2 frisk fennikel i tynde skiver
1 dl olivenolie (ekstrajomfru selvfølgelig)
saft af 1 citron
salt og frisk kværnet peber
1 håndfuld frisk basilikum

Skær tomaterne i kvarter, hvis de har mange kerner så fjern nogle af dem. Snit rødløg og fennikel i meget tynde skiver og skær avocadoerne i små tern. Kom alle grøntsagerne i en skål og hæld olien over sammen med citronsaften. Smag til med salt og peber. Lad salsaen trække, mens laksebøfferne tilberedes. Lige inden servering tilsættes frisk basilikum.

Hvis der er skind på laksebøfferne fjernes dette og de tørres godt. Hæld olie i en dyb pande ca. 1 cm. Sæt panden på blusset. Når olien er fingervarm ca. 37° skrues helt ned for blusset og laksebøfferne lægges på panden. Krydr med salt og peber og lad dem simre i olien 15-20 minutter. De skal ikke vendes, men stadigvæk være røde på overfladen, når de serveres. Inden i er de færdige og laksekødet er lyst rosa. Fjern bøfferne forsigtigt med en bred paletkniv og server på tallerken med 1 spsk salsa.

Honninggrillede laksebøffer med bagt chili og tomat

Til 4
4 laksebøffer
250 g kryddertomater
1 røde chili
1citrone
et par kviste frisk timian
salt, peber
2 spsk flydende honning (gerne græsk timian honning)
4 spsk olivenolie

Limemayonnaise:
4 spsk god mayonnaise
saft af 1/2 lime
1 tsk sukker
salt og peber

Læg cherrytomater og hele chili i en bradepande, skær  en citron i grove tern og kom sammen med masser af frisk timian, salt og peber i bradepanden. Rør honning og olivenolie sammen. Fordel halvdelen over tomater, citroner og chili. Bag tomaterne i ovnen ved svag varme 150-170 grader i ca. 30 minutter. Rør ingredienserne til mayonnaisen sammen, smag til med salt og peber og stil den koldt indtil servering. Skub tomaterne til siden og læg laksebøfferne i fadet, tænd for grillen. Fordel resten af olivenhonningen over koteletterne, krydr med salt, peber og timian. Stil i ovnen og grill i 8-10 minutter eller til bøfferne har fået farve. Hold øje med dem hele tiden, hvor meget de skal have afhænger af  størrelse. Server med citronbåde og limemayonnaise, et par kartofler og måske en lille grøn salat.

No comments:

Post a Comment