// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 4, 2013

RIMMET LAKS til foråret


At rimme er at salte, men det er en let form for saltning, hvor sukker også indgår, og hvor fisken ikke ender med at blive tør og sej. Man kan bruge mange smagstilsætninger når man rimmer: Vodka, gin, snaps eller urter som dild, koriander, lyng, gran eller hvad man nu lyster.  Personligt er jeg lidt af en klassiker, hvad det angår. Holder mig til peber og dild og så må smagen komme fra tilbehøret. Husk at fryse fisken mindst 24 timer ved – 20˚C. tø op, tør den godt af og rim så. Så undgås bakterier med mere.

Her er det laksen, der rimmes, men torsk er også fortræffelig på denne måde.

photo vkstockimagesRimmet laks med fennikelsalat
6-8 personer

1 lakseside

marinade
100 g salt
100 g sukker
3 spsk gin eller snaps
dild

Bland alle ingredienserne og smør godt ud over laksesiden. Læg den sammen på midten og pak den i plastfilm. Sæt i et fad i køleskab med pres på (et fad eller en sten på, så det dækker fladen). Lad laksen stå 24 timer. Skyl hurtigt undr koldt vand og tør den godt bagefter.

Fennikelsalat

1-2 fennikel (alt efter størrelse)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
salt peber
saft af ½ citron

Skær fennikel i tynde skiver på mandolin. Bland olie, citron, salt og peber i en skål og vend så fennikel rundt i dressingen med hænderne. Lad salaten trække lidt.

Anret salaten på tallerken, kom tynde skiver laks over. Server med en citronbåd. Og kværn peber over lige inden servering.

photo vkstockimages


No comments:

Post a Comment