// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

October 14, 2013

Sildemad ...en ægte nordisk spise.

Der higes og søges i skove, marker og enge efter det absolut nordiske. Men hvad med silden? Ja, det er sildemaden jeg tænker på. Altid at finde til jul, påske, pinse og om sommeren på rugbrød og med rigeligt purløg, altså før i tiden, da jeg var barn. Karrysild som min far lavede den, en livret der stadig vækker søde smagsløgs minder! Nu er det slut. Ser aldrig en sildemad mere. Og jeg tror ikke, jeg kender et eneste ungt menneske, der bryder sig om sild. Det er synd for silden er ikke bare en fortrinlig spise, der kan marineres og kommes sammen med kapers, karry, mayo, rødbede, æg og meget andet. Den er også sund og springfyldt med omega 3, B12-vitamin og det D-vitamin, vi allesammen kommer til at mangle de næste mange grå måneder her i Danmark.

Så vi slår her et slag for silden. Byd den velkommen tilbage i dens gamle nordiske klæder med et lille tvist.


Krydret SILD serveret med pocheret æg og friskost med krydderurter
4 personer
100 g friskost eller flødeost
2 spsk mayonnaise
4 stilke dild
4 stilke kørvel
En knivspids sukker
Salt og peber
Olivenolie
2 skiver rugbrød
4 æg
1 tsk eddike
4 spsk sort flyvefisk rogn. Kan evt. erstattes med sort Kaviar stenbiderrogn
8  sildefileter merinet i dild (Appetitsild eller anden krydret sild)

Rør friskost og mayonnaise sammen. Hak dild og kørvel – gem lidt til pynt. Rør krydderurter i cremen. Smag til med sukker, salt og peber. Varm olien på en pande. Smuldr brødet på panden og rist det, til det begynder at dufte.
Kog vand til æggene i en lille kasserolle med en tsk eddike. Pisk ivrigt i vandet i cirkelbevægelser langs kanten med et piskeris, så der dannes en hvirvel. Slå ægget ud i det kogende vand og kog det i 5 minutter. Fold evt. hviderne ind over blommen, hvis det ikke sker af sig selv. Tag det op med en hulske. Gentag med de øvrige æg.
Fordel rugbrødsdrysset på fire tallerkner. Læg et æg på hver tallerken. Anret 2 sildefileter ovenpå. Læg en spiseske krydderost og en spiseske sort rogn på og pynt med friske krydderurter. 

No comments:

Post a Comment