// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

December 10, 2013

Sirupskager til træet og koppen - spiselig pynt


Der er masser af muligheder når man bager sirupskager, og de behøver ikke allesammen at ende i kagedåsen. Her er to gode - en til kaffen eller chokoladen og et til træet eller grenen.



Pyntelig kage til julens varme chokolade

Ca. 75 stk …andre kager kan også udstikkes af denne dej. Det er måske lidt rigeligt med 75 små grantræer ;).

150 g farin
250 g sirup
150 g smør
1 tsk. ingefær
3 tsk. kanel
1 tsk. knust nellike
2 tsk. natron
1 æg
550 g mel

glasur til at pynte med

Smelt farin, sirup og smør sammen. Rør krydderier og natron i. Rør æg og mel i, når massen er lunken. Ælt dejen godt igennem. og lad den hvile mindst 1 time eller til næste dag. Rul dejen ud i ½ cm's tykkelse, og udstik juletræer.  Lav en slids i kagernes bund så de kan sættes fast på kopper. Bag kagerne ved 200° i ca. 8 minutter. Lad kagerne køle af på rist og dekorer med glasur i sprøjtepose.


Snefnug kager
Ca. 40-50 stk.

Brug samme opskrift som til pyntelige kage. Derudover skal der bruges hvid fondant. Ca. 300 g.

Glasur til at sætte fondant fast med.

Følg opskriften og udstik med snefnug i stedet for med juletræer. Husk at lave et hul i kagerne inden de bages, så en snor kan trækkes igennem og de kan hænges op. Bag og lad dem afkøle på rist.

Rul fondanten ud mellem to stykker bagepapir og udstik så snefnug. Dette gøres med en speciel udstikker fås hos Specialkoebmanden.dk.

Sæt en klat glasur på kagen og sæt så sæt fondant snefnuggen på sirupskagen.


Photo vkstockimages

No comments:

Post a Comment