// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

April 15, 2013

Mad over bål på den festlige måde

Nu er det snart tid til at komme udenfor i haven og hvad så med at nyde lidt bålmad. I dag deler vi lidt lækkerier fra bogen "LIV og glade dage" der udkom på Lindhart & Ringhof i november 2012.

Det fest, det bål, det er sommer,med rejer, en spicy salat og en supernem dessert lige til at smide i panden og på bålet.

photo Christian Petersen

Varm salat med kikærter og chorizo

1 sølvbede
3 rå majskolber, hvor  kornene er bælgede (skær ned langs kolben med en skarp kniv)
1 chorizo pølse (stærk)
1 gul courgette
1 rødløg
kerner fra 1 granatæble
1 fed hvidløg
olivenolie
frisk salvie

Hak løg, stilken af sølvbede (gem bladene) og courgette i 1x1 cm små tern. Skær pølsen i små skiver eller tern. Kom olie på en stor pande og rist pølsen igennem, kom de øvrige ingredienser ved. Og vend rundt. De skal bare lige varmes igennem. Tag panden af blusset og krydr med peber, salvie og bede blade. Lige inden salaten serveres bankes granatæblekernerne udover. Salaten kan serveres både varm og kold.

photo Christian Petersen

Stege tigerrejer med grillede fennikel og citron.
Til 8 personer

40 tigerrejer (ferske – renses)

Marinade:

1 spsk brunfarin
1 kg modne grofthakkede tomater
2 løg
1 tsk paprika
½ rød chili finthakket
1 kvist frisk rosmarin
1 dl tør sherry
salt og peber
4 spsk olivenolie
2 citroner i både

Hak løget fint og brun det i en gryde. Tilsæt de hakkede tomater og brunfarin, sherry, paprika, salt og peber. Lad marinaden koge ind. Det tager ca. ½ times tid. Køl af og mariner rejerne i marinaden, de må gerne stå og trække et par timer inden de skal på panden. Steg dem et par minutter på en jernpande på rist over blå. Server med citron.

4 fennikel flækkes til 8 stykker hver. Pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Vend dem på risten med en tang, mens rejserne steges.photo Christian Petersen

Tyk pandekage med ferskner på bål

4 æg             
400 g mel                          
1/2 l kærnemælk             
1/2 l sødmælk             
1spsk bagepulver             
100 g smør 
korn fra 1 stang vanilje

8 ferskner delt i halve
100 g brun farin

Cognac til flambering
Flødeskum af ¼ liter piskefløde

Smør og/eller olie til stegning

Pisk æggene sammen med mælk, kærnemælk og olie til dejen skummer. Bland mel, vanillekorn,  og bagepulver i. Pisk de tørre ingredienser sammen med mælkeblandingen. Lad dejen hvile 10 minutter, den skal være ret tyk. Kom brun farin på panden, der stilles på bålets rist. Læg de halve ferskner med skærefladen nedad, lad dem karamellisere og vend dem så. Kom smør og/eller lidt solsikkeolie på panden og hæld dejen over. Kom låg på og ryst panden let.  Tjek den hele tiden, så den ikke brænder på. Når den ser gennembagt  hældes cognac over og der stryges en tændstik, så kagen flamberes. Spis varm med flødeskum.No comments:

Post a Comment