// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 4, 2013

LUNCH BOX

Foråret på vej og det tid til at smide vinterfedtet, genopbygge depoterne med vitaminer, så hvad med at prøve at gøre frokosten lidt sundere. Også den der skal bæres til arbejdet. Hermed tre bud på herlige, lette og delikate LUNCH i BOX.
Photo Christian Petersen

Libanesisk frokost
Grovpita med tre salater: Humus, Agurkemyntesalat og rødbeder med urter.
Dessert tørrede mango, rosin og dadler.

Humus
250 g kikærter
4 spsk olivenolie
2 spsk tahin
saf fra ½ citron
1 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
salt og peber
evt. lidt vand (kogende)

Kikærterne lægges i blød i mindst 12 timer. Koges møre og afkøles. Blend med olie, hvidløg, spidskommen og tahin. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Hvis humusen er meget tyk tilsættes lid vand så konsistens bliver lind.

Agurkemynte salat
1 agurk
½ ts spidskommen
1 spsk grøn mynte
2 dl tyk yoghurt
salt og peber¨
evt. radiser

Riv agurken fint på rivejernet og pres så væske fra. Rør sammen med spidskommen, mynte og yoghurt. Spis sammen med friske radiser.

Rødbedesalat
2 rå rødbeder fint revet
¼ løg fint revet
1 spsk grøn mynte
1 spsk bredbladet persille

Dressing
2 spsk olivenolie
1 spsk sesamolie
1 spsk citronsaft
salt og peber

Hæld dressigen over rødbeder, løg og krydderurter og lad salaten trække et par timer inden den spises.

Dessert 
Tørrede mango, rosin og dadler

Spis salaterne med groft pitabrød, drik en frugtsmootie til og afslut med tørrede frugter. Gerne store saftige dadler.
Photo Christian Petersen

Louisianna style lunch
Majkolbe med cajunsalat. Dessert: Kokosananassmoothie

1 majskolbe

Koges i letsaltet vand eller bages i skræl i ovnen. Krydr med salt og peber.

Cajunsalat
1 dl kogte røde ris
6 tigerrejer (økologiske ikke de væmmelige fra dampbrug med klor)
2 spsk brune bønner (dem fra dåse kan bruges)
1 håndfuld blandet salat
frisk skåret chili efter behag

Rejemarinade
1 tsk brun farin
1 tsk chilipulver
2 spsk ketchup
saft fra ½ lime
2 spsk olivenolie

Dressing
1 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
salt og peber

Rens rejerne, rør marinaden sammen og kom rejserne i. Kom dem derefter på panden og lad dem stege til de er blevet røde og sprøde. Bland salat, ris og bønner i en beholder, kom rejserne ved sammen med frisk skåret chili. Hæld dressing over, eller kom den i en beholder og hæld over ved frokost tid.

Kokosananassmoothie
1/4 frisk ananas
1 dl koksmælk (light)
saft fra 1 lime

Blend ingredienserne samme. i en blender. Tilsæt lidt vand, hvis den er meget tyk. Hæld på flaske og afkøl til den skal nydes.
Photo Christian Petersen

Japansk frokost
Dampet grønt og wraps med tun, avocado og salat. 
Dessert: Gojibær, pære.

300 g blandet grønt (broccoli, bønner, blomkål)

Grøntsagerne renses og deles i små buketter. Koges i et par minutter i letsaltet vand. Tag op og lad grøntsagerne dryppe godt af.

Dressing
1 spsk citrongræs
Ingefær
½ fed knust hvidløg
Olivenolie
Salt og peber

Knus citrongræs og bland med olie, hvidløg, salt og peber. Hæld over de varme grøntsager, så dressingen kan trænge ind.

Wraps
2 blade noritang
100 g rå tun (der har været frosset)
1 avocado i skiver
lidt blandet salat
evt. lidt spirer
mayonnaise
wasabipasta

Skær tunen i tynde skiver. Del hvert blad i to. Skær tangen med en blanding af mayonnaise og wasabi (doser efter styrke). Kom salat, avocado og tun på tangen og rul sammen. Medbring soya til wrapsene i en lille beholder.

Dessert
Gojibær, pære




No comments:

Post a Comment