![]() |
photo vkstockimages |
Canneloni med savojkål og ricotta
6 friske plade lasagne (eller 12 tørre der koges bløde)
½ savojkål
200 g ricottaost
50 g frisk revet parmesan
½ dl fløde
¼ tsk frisk revet muskatnød
skal af ½ u sprøjtet citron
1 fed hvidløg
50 pinjekerner
Lidt olivenolie til at smøre fadet med
Gnid hvidløget rundt i en skål og kasser det. Kom
ricottaost, parmesan, fløde, muskatnød og citron i skålen og rør godt rundt.
Rist pinjekernerne på en slip-let pande og hak dem derefter groft. Kom dem ned
i ricottablandingen. Smag til med salt og peber fra kværn.
Del kålen i store blade og blancher dem i letsaltet vand. De
skal bare ned og vende uden at miste farven. Del (hvis friske ellers behold dem
hele) lasagnepladerne i to. Kom et blad kål på og en spsk ricottablanding, rul
sammen og læg i fad eller en ildfast pande smurt med lidt olie. Fordel den
øvrige creme henover. Sæt i 200 grader varm ovn tildækket med stanniol i ca. 15
minutter, tag stanniolen af og giv dem yderligere 10 minutter til de er gyldne
og sprøde.
Spaghetti med
broccoli og ansjos
400 g spaghetti
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 ansjoser i olie (ikke i lage)
½ broccoli fjern stokken og del i små buketter
½ dl olivenolie
1 dl tør hvidvin
1 tørret chili peperochini
100 g frisk pecorino
salt og sort peber
Kog pastaen. Når den næsten er færdig tilsættes
broccolibuketterne. De skal bare koge med 1-2 minutter. Knus hvidløg, chili og
ansjoser i en morter, stød det godt. Kom olie på en pande, steg løget gyldent,
kom ansjosblandingen ved og rør rundt. Tilsæt hvidvin og lad det reducere. Tag
pasta og broccoli op med en hulske og kom på panden, vend godt rundt. Tilsæt
lidt mere olie og krydr med salt og peber. Server og drys med pecorino.
No comments:
Post a Comment