// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

September 17, 2012

PASTA I LOVE YOU / Canneloni med savojkål og ricotta


photo vkstockimages


Canneloni med savojkål og ricotta

6 friske plade lasagne (eller 12 tørre der koges bløde)

½ savojkål
200 g ricottaost
50 g frisk revet parmesan
½ dl fløde
¼ tsk frisk revet muskatnød
skal af ½ u sprøjtet citron
1 fed hvidløg
50 pinjekerner
Lidt olivenolie til at smøre fadet med

Gnid hvidløget rundt i en skål og kasser det. Kom ricottaost, parmesan, fløde, muskatnød og citron i skålen og rør godt rundt. Rist pinjekernerne på en slip-let pande og hak dem derefter groft. Kom dem ned i ricottablandingen. Smag til med salt og peber fra kværn.

Del kålen i store blade og blancher dem i letsaltet vand. De skal bare ned og vende uden at miste farven. Del (hvis friske ellers behold dem hele) lasagnepladerne i to. Kom et blad kål på og en spsk ricottablanding, rul sammen og læg i fad eller en ildfast pande smurt med lidt olie. Fordel den øvrige creme henover. Sæt i 200 grader varm ovn tildækket med stanniol i ca. 15 minutter, tag stanniolen af og giv dem yderligere 10 minutter til de er gyldne og sprøde.

Spaghetti med broccoli og ansjos

400 g spaghetti

1 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 ansjoser i olie (ikke i lage)
½ broccoli fjern stokken og del i små buketter
½ dl olivenolie
1 dl tør hvidvin
1 tørret chili peperochini
100 g frisk pecorino
salt og sort peber

Kog pastaen. Når den næsten er færdig tilsættes broccolibuketterne. De skal bare koge med 1-2 minutter. Knus hvidløg, chili og ansjoser i en morter, stød det godt. Kom olie på en pande, steg løget gyldent, kom ansjosblandingen ved og rør rundt. Tilsæt hvidvin og lad det reducere. Tag pasta og broccoli op med en hulske og kom på panden, vend godt rundt. Tilsæt lidt mere olie og krydr med salt og peber. Server og drys med pecorino.



No comments:

Post a Comment