Sommeren er over os
og det er tid til at finde jernhesten frem og tage ud i det fri. Pak kurven med
lette lækkerier. Her er skønne retter, der nemt kan spises med fingrene og som
nemt kan pakkes ned. Husk også spil til de lyse sommeraftener. Her har vi
fundet kegler og ketcher frem, så legen kan begynde.
Banankrydderkage
3 æg
200 g rørsukker
200 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk citron
2 bananer
Nøddefyld
350 g nødder her en blanding af hasselnødder, mandler og
paranødder
100 g smør
100 g sukker
Pisk æg og sukker luftigt. Mos bananerne og bland med sukker
massen.
Kom citronsaft i. Bland mel og bagepulver og sigt i dejen.
Rør sammen.
Kom i form Ca. 22 cm i diameter og bag ved 175 grader i ca.
30 minutter. Hak paranødderne, så de bliver på størrelse med de andre nødder.
Kom smør og sukker i en gryden med nødderne. Varm op til smør og sukker
smelter. Tag kagen ud af ovnen og kom nøddeblandingen på. Kom den tilbage og
bag ydereligere 10 minutter.
Lad kagen afkøle helt inden den skæres ud eller tages ud af
formen. Nøddemassen skal gerne sætte sig som en tyk sej karamel.
Pink lemonade med
hyldeblomst
(ca. 1 liter)
3 pink grapefrugter
3 dl hyldeblomstsaft
ca. 1 liter vand med brus
Pres grapefrugterne og bland dem med saft og vand i en
kande. Hæld på patentflaske og stil på køl, så saften er iskold til turen.
Tun og
mozarellasandwich
4 italienske durumboller
400 g tun i olie
1 spsk citronsaft
1 potte basilikum
2 kugler mozzarella
2 modne tomater
4 spsk mayonnaise
Del bollerne og smør dem med mayonnaisen. Dræn tunen fra
olie og rør den med salt, peber og 1 spsk citronsaft. Kom masse af frisk
basilikum på, et par skiver tomat, et par skiver mozzarella og så tun. Luk med
brød og pak tæt i pergament eller madpakkepapir. Pres gerne lidt sammen. Sæt på
køl og lav den gerne et par timer inden den skal spises, så bliver den nem at
håndtere. Del i to ved servering.
![]() |
photo VKSTOCKIMAGES |
No comments:
Post a Comment