// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

May 13, 2013

Jomfruhummer, østers og muslinger JA vi ELSKER SEAFOOD




De er sunde, de smager forrygende næsten uden tilberedning og så feder de heller ikke. Kom i gang med skaldyrene. Se flere opskrifter i bogen Liv og glade dage TRYK HER HVIS DU VIL KØBE BOGEN.



Jomfruhummere kogt med dild

10 stk.

1,5 liter vand
1,5 spsk salt
et stort bundt dild

Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par minutter.
Læg jomfruhummerhalerne i den spilkogende lage. Dæmp varmen, så snart lagen atter koger, og kog jomfruhummerne ved svag varme i 2-3 minutter. 
Hæld i sigte lad dem afkøle ca. 10 min.
Server med citronbåde, godt brød og en god hjemmerørt mayonnaise


Dampede blåmuslinger – næste naturel

Laves i en stor gryde med låg

1 kg blåmuslinger
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
frisk timian bare et par kviste

Rens muslingerne. Kasser dem der ikke lukker sig. Snit løg og hvidløg fint. Kom i gryde med olie. Lad det blive gyldent. Kom timian ved og derefter muslinger. Hæld vinen over og kom låget på. Lad muslingerne dampe igennem under låg ca. fem minutter. Ryst gryden et par gange. Tag låg et af og se om muslingerne har åbnet, hvis ja så er de færdige, ellers lad dem dampe et par minutter mere. Smid dem på et hø dække eller i en avis og spis med det samme.


Øster naturel

Skønne iskolde østers nydes med et lille dryp citron og så direkte fra skallen. Bedre og nemmere bliver det ikke!


photo vkstockimages



No comments:

Post a Comment