De er sunde, de smager forrygende næsten uden tilberedning og så feder de heller ikke. Kom i gang med skaldyrene. Se flere opskrifter i bogen Liv og glade dage TRYK HER HVIS DU VIL KØBE BOGEN.
Jomfruhummere kogt med dild
10 stk.
1,5 liter vand
1,5 spsk salt
et stort bundt dild
Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par
minutter.
Læg jomfruhummerhalerne i den spilkogende lage. Dæmp varmen, så snart lagen atter koger, og kog jomfruhummerne ved svag varme i 2-3 minutter.
Læg jomfruhummerhalerne i den spilkogende lage. Dæmp varmen, så snart lagen atter koger, og kog jomfruhummerne ved svag varme i 2-3 minutter.
Hæld i sigte lad dem afkøle ca. 10 min.
Server med citronbåde, godt brød og en god hjemmerørt
mayonnaise
Dampede blåmuslinger
– næste naturel
Laves i en stor gryde med låg
1 kg blåmuslinger
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
frisk timian bare et par kviste
Rens muslingerne. Kasser dem der ikke lukker sig. Snit løg
og hvidløg fint. Kom i gryde med olie. Lad det blive gyldent. Kom timian ved og
derefter muslinger. Hæld vinen over og kom låget på. Lad muslingerne dampe
igennem under låg ca. fem minutter. Ryst gryden et par gange. Tag låg et af og
se om muslingerne har åbnet, hvis ja så er de færdige, ellers lad dem dampe et
par minutter mere. Smid dem på et hø dække eller i en avis og spis med det
samme.
Øster naturel
Skønne iskolde østers nydes med et lille dryp citron og så
direkte fra skallen. Bedre og nemmere bliver det ikke!
No comments:
Post a Comment