// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 21, 2014

STENBIDER OG BLOMKÅL - en ægte forårsbebuder af en SUPPE


photo vkstockimages

Blomkålssuppe med stenbiderrogn og cremefraiche
Til 4

1 kg bagekartofler
2 spsk olivenolie
½ løg fint hakket
porrer
havsalt og friskkværnet peber
blomkål 
1 liter hønsefond
2 dl fløde
1 knivspids revet muskatnød
saft fra citron

200 g stenbiderrogn
cremefraiche
100 g mandler – smuttet
1 spsk smør

evt. lidt frisk kørvel

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Del blomkålen i stykker, tag ca. 2 dl fra til pynt. Rens porrer og skær dem i ringe.

Kom alle grønsagerne i en gryde og dæk med fond og vand. Lad suppen simre til alt er helt mørt, ca. 20 minutter. Kom fløde og muskatnød ved.

Blend suppen med en stavblender til en glat konsistens. Kog den igennem og smag til med salt, peber og citronsaft.


Rist mandlerne i smør. Server suppen med en skefuld stenbiderrogn, en klat cremefraiche og smørristede mandler. Drys evt. med lidt frisk kørvel.

Husk også at dække et smukt bord og at nyde suppe med vennerne. Hav en dejlig dag......



photo vkstockimages


2 comments:

  1. Virkeligt lækkert :-)
    Du har en fin blog med et super indhold, men er du holdt med at blogge?
    Glædelig juletid ønskes herfra :-)

    ReplyDelete
  2. I think this is an informative post and it is very beneficial and knowledgeable. Therefore, I would like to thank you for the endeavors that you have made in writing this article. All the content is absolutely well-researched. Thanks... best pizza in tempe az

    ReplyDelete