![]() |
phpto vkstockimages |
Rabarber jordbærmarmelade
Tilberedningstid ca. 1 time
Når man bager rabarberne får de en fantastisk karamelliseret
smag, der passer godt til jordbærrene.
500 g rabarber
500 g jordbær
Ca. 400 g sukker
Atamon
Tænd ovnen på 200 grader. Rengør rabarber og skær dem i små
skiver. Hæld rabarber i en ovnfast skål, hæld 250 g sukker over og bag dem i 30
minutter. Nip jordbærrene og halver dem. Hæld jordbærrene i en gryde og hæld
resten af sukkeret over. Lad dem trække til sukkeret er smeltet. Tænd for
varmen og lad det simre til jordbærrene er møre. Hæld de bagte rabarber i
jordbærrene og kog op. Skold glassene og skyl dem evt. i atamon. Hæld
marmeladen på glas.
![]() |
Photo vkstockimages |
Råsyltede rabarber
Tilberedningstid ca. 10 minutter + trækketid
500 g rabarber
250 g sukker
1 dl vand
Atamon
Rengør rabarber og skær dem i lange strimler, der passer til
det glas, de skal syltes til. Kog sukker og vand op til sukkeret smelter. Skold
glasset og skyl det evt. i atamon. Kom rabarber i og hæld den varme sukkerlage
over. Lad det trække mindst et døgn. Server de råsyltede rabarber til
hyldeblomstis eller en lækker vaniljeis.
No comments:
Post a Comment