// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

May 22, 2013

Rabarber og jordbær...det er ved at være tid


phpto vkstockimages


Rabarber jordbærmarmelade
Tilberedningstid ca. 1 time

Når man bager rabarberne får de en fantastisk karamelliseret smag, der passer godt til jordbærrene.

500 g rabarber
500 g jordbær
Ca. 400 g sukker
Atamon


Tænd ovnen på 200 grader. Rengør rabarber og skær dem i små skiver. Hæld rabarber i en ovnfast skål, hæld 250 g sukker over og bag dem i 30 minutter. Nip jordbærrene og halver dem. Hæld jordbærrene i en gryde og hæld resten af sukkeret over. Lad dem trække til sukkeret er smeltet. Tænd for varmen og lad det simre til jordbærrene er møre. Hæld de bagte rabarber i jordbærrene og kog op. Skold glassene og skyl dem evt. i atamon. Hæld marmeladen på glas.



Photo vkstockimages

Råsyltede rabarber
Tilberedningstid ca. 10 minutter + trækketid

500 g rabarber
250 g sukker
1 dl vand
Atamon

Rengør rabarber og skær dem i lange strimler, der passer til det glas, de skal syltes til. Kog sukker og vand op til sukkeret smelter. Skold glasset og skyl det evt. i atamon. Kom rabarber i og hæld den varme sukkerlage over. Lad det trække mindst et døgn. Server de råsyltede rabarber til hyldeblomstis eller en lækker vaniljeis.

No comments:

Post a Comment