// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 20, 2013

VEGETAR og RAMSLØG, undskyld er det ikke forår?

Nu spørger jeg bare: Er det ikke nu vi skal ud og plukke ramsløg derude i de danske skove? Hvad laver det dødsyge tæppe af hvidt? Jeg er så træt af vinter, så jeg bliver nødt til at byde ind med lidt forår her på bloggen.  I følge kalenderen kunne vi godt være i gang med at så de første spæde salater og plukke ramsløg og skovsyre sådan lige om lidt.

Grøn er håbets farve, og jeg håber så inderligt på forår, så her er rigeligt med grønt, kun grønt ingen kød. Det er opskrifter for ægte vegetarer, for vi trænger så meget til C-viatminer og jern på den opkvikkende måde, men kødspisere må da også godt kigge med ;).Salat med spæde urter hestebønner og sorte kikærter

1 dl sorte kikærter (almindelige kan også bruges) lægges i vand natten over og koges i letsaltet vand ca. 30-40 minutter. De skal være møre, men med bid.
1 dl bælgede friske hestebønner, gives et opkog i letsaltet vand og skylles derefter under den kolde hane.
Spæde spinatblade ca. 1 håndfuld
Masser af friske urter: dild, kørvel, koriander, basilikum og purløg i rigelige mængder. Brug gerne det der svarer til et bundt dild i  et supermarked af hver urt.
1 fed hvidløg mast med kniven og hakket fint
1 spsk olivenolie

Dressing:
1 spsk dijonsennep
1 spsk cidereddike
1 spsk citron
200 ml god olivenolie
flagesalt og sort peber fra kværn

Alle ingredienser piskes sammen


Pluk urterne groft og bland med salaten. Kom olien på en pande og rist hvidløget sammen med kikærter og hestebønner de skal bare lige vendes rundt. Vend dressingen rundt i salat og kom bønner og kikærter på. Pynt med plukkede purløgsblomster. Server til fx torsk stegt på skindsiden eller bare som en let forret.

photo Vk stock

Tortilla med sød kartoffel courgette og ramsløg

6 æg
1 courgette. ..gerne en gul i 1x1 cm store tern
2 søde kartofler eller 1 stor skrælle og skåret i tynde skiver på mandolin
flagesalt og peber fra kværn
4-5 ramsløg fint hakket, gem lidt til at pynte med
olivenolie …rigeligt
100 gram græskarkerner
8 blade frisk salvie


Rist courgetterne sprøde i olie. Tag dem af og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Rist derefter de tynde skiver af sødkartoffel sprøde i olie. Vend til sidst ramsløgene hurtigt på panden. Pisk æggene sammen i en stor skål og kom kartofler, courgetter og ramsløg i. Krydr med salt og peber. Lad æggemassen hvile en halv times tid. Kom en stor pande på blusset, gerne en slip-let pande. Kom godt med olie på panden, skru ned for blusset og hæld forsigtigt æggemassen på. Lad den stå og småsimre indtil den har sat sig, vend den med et låg og hæld tilbage på panden. Lad den stå et par minutter, den skal ikke blive tør. Hellere lidt våd inden i. Rist salvie og græskarkerne sprøde i lidt olie og krydr med salt og peber. Hæld over og server med friske ramsløg. 1 comment:

  1. Sikke nogle lækre retter. Jeg er blevet inspireret til dagens aftensmad!

    ReplyDelete