// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 14, 2013

LIV OG GLADE FORÅRFORNEMMELSER

I november kom bogen Liv og glade dage på forlaget Lindhart & Ringhof. En skøn samling af sager jeg igennem mange år har produceret til magasinet BoligLIV. Bogen er spækket med opskrifter til fest og hverdag. Her er et par stykker, I kan få glæde af nu, da påsken næsten står og banker på. Og vi håber på en VARM og solrig en!
Lammekoteletter med Tabuleh
Tilberedning ca. 30 minutter

4 personer

8 lammekoteletter
sumak 
4 lime

Tabuleh

1 dl couscous
1 bundt bredbladet persille
1 agurk
1 rød chili
2 courgetter
citronsaft fra 1 citron
1 spsk koldpresset olivenolie
salt og peber

Kom couscous grynene i en skål og hæld varmt vand over. (Se dosering på pakken) Hak agurken i fine tern og hak bredbladet fint. Snit chilien fint og bland med persille og agurk i en skål. Skær courgetterne i tynde skiver og grill dem på grillen. Tag dem af og bland med persilleblandingen, couscous, citronsaft og olie. Krydr med salt og peber. Lad blandingen trække mindst ½ time inden den spises.

Krydr lammekoteletterne med sumak, salt og peber fra kværn. Grill dem på grillen til de er brune og sprøde. Server sammen med tabuleh og små limebåde.

To  slags dip
Harissa og yoghurt med mynte og gedeost

Harissa
Tilberedning 15 minutter

50 g tørrede chiliflager udblødes i vand og blandes derefter i en morter eller i en blender med 2-3 fed hvidløg, lidt salt 2 tsk kommenfrø, 2 tsk spidskommen, 2 tsk kommenfrø lidt salt og ca. 6 spsk oliveolie. Det skal blive til en pasta. Kommes i beholder og overhældes med olie. Stil det i køleskab, så kan det holde sig en måneds tid.

Ved servering kan harissaen blandes med forårsløg og frisk citron skal.

Yoghurtdip med frisk gedeost og mynte
Tilbederedning 5 minutter

2 dl græsk yoghurt ( 10%)
100 g frisk gedeost
1 lille håndfuld grøn mynte
salt og peber fra kværn


Mos gedeosten og bland den med yoghurt og hakkede mynteblade. Smag til med salt og peber.


Fattoush


6 personer

3 pitabrød
3 spsk smør
sumak – krydderi
3 forårsløg
300 g broccoli (blomkål kan også bruges)
4 gulerødder
200 g grønne bønner
1 stor bundt radiser

dressing
1 tsk sesamfrø
1 tsk spidskommen frø
1 fed hvidløg
1 spsk sorte oliven uden sten fint hakket
saft fra ½ citron
et nip sumak
1 spsk honning
6 spsk god olivenolie
salt og peber

rens grøntsagerne og del broccolien i små buketter. Del gulerødderne på langs og nip bønnerne. Blancher broccoli, gulerødder og bønner i et par minutter hver. De skal bare ned i letsaltet vand et par minutter. De må endelig ikke overkoges. Lad grøntsagerne afdryppe i en sigte. Smelt smørret og kom pitabrødene i et fad og pensl med smør på begge sider. Krydder dem med sumak og kom dem i ovnen til de er sprøde og gyldne. Lav dressingen: Rist sesamfrø og spidskommen på en tør pande et par minutter. Kom dem så i en krydderikværn eller i en morter og knus hvidløget, oliven og dressingens øvrige ingredienser sammen. Anret grøntsagerne på et fad sammen med radiser, der er del i to. Hak forårsløget fint og fordel over grøntsagerne sammen med dressingen. Del hvert brød i otte stykker og fordel det på fadet. 


Photo Christian Petersen
No comments:

Post a Comment