// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 7, 2013

Hvem mon der bor her i denne dejlige have...

...med drivhus der bugner, høns og masser af smukke blomster? Ja det gør Signe Wenneberg. Og lige nu hvor foråret har stukket næsen frem, ja så får man da lyst til at smutte i haven, eller i det mindste drømme om det, man godt kunne tænke derude denne sommer. Det er nok ikke os allesammen, der har overskud til høns, og det går jo ikke, hvis man som mig, kun har en sommerhushave. Men blomster og salat, der kan vi allesammen være med og så selvfølgelig DEJLIG pizza lige fra ovnen.
Lige hvad man trænger til efter en hård arbejdsdag i haven sammen med en iskold øl selvfølgelig.

PIZZALOVERS er firmaet, der har ovnen til helt almindelige mennersker, der bare gerne vil lave en original pizza. (Det er nu engang verdens bedste fastfood, når bare den er hjemmelavet med gode råvarer). Se mere om ovnen her: http://www.pizzalovers.dk/.

 Mon vi kan få Signe til at smide en opskrift ind på denne pizza vi fotograferede en smuk sensommerdag i hendes have? Indtil da må du nøjes med min opskrift. Den ligger efter billedet.
Photo VKSTOCKIMAGES


Det grundlæggende for en god pizza!

Dejen og ingredienserne er alfa omega, nå der skal bages pizza. Dejen kræver det rigtige mel for at opnå pizzaens sprødhed. Efter at have  forsøgt mig gennem mange år og opskrifter på pizzadej er der ingen vej uden om brødrene Harders opskrift.

Når der beges pizza SKAL man bruge to slags mel – fint italiensk hvedemel Tipo 00 og semola mel grov mel af durum med et højt glutenindhold. Tipo 00 bruges til dejen og semola melet til udrulning.

En pizza kræver også meget høj varme for at bunden bliver sprød hurtigt. Pizzaovnen er derfor det rigtige for at opnår et godt resultat. Du kan også forsøge dig med en weber og en bagesten, men jeg lover ikke noget.

Pizzagrunddej:

25 g gær
2 1/2 dl lunken vand
ca. 400 g italiensk pizzamel Tipo 00
1 tsk salt
semola mel

Lav en start dej: Oplæs gæren i 1/4  lunkent vand. Rør 2 spsk mel i og lad dejen gære under et viskestykke i ca. 30 minutter. Lav en kegle af det resterende mel. Lav en fordybning og ælt fordejen ind i melet. Kom salt ved og resten af vandet og ælt dejen godt igennem, indtil den bliver elastisk. Lad dejen hæve yderligere 2 timer under et viskestykke. Del den i 4. Pak den dej, der ikke skal brugen i plastfolie og læg den i køleskab – dejen kan holde sig et par dage på denne måde.

Drys bordet med semola mel og rul dejen ud med en trærulle. Den skal være så tynd som muligt. Smid dejen op på en træspatel og anret fyldet.

Den ultimative sugo (tomatsovs) 

Og husk at man ikke skal overhælde sin pizza med tomatsovs, så den ender op med at være våd. Sovsen er en smagsgiver som spartles tyndt hen over bunden med en ske.

Ca. 1 liter

1 kg friske søde tomater (alle slags kan bruges – bare de har masser af smag)
1 lille dåse tomatpure
2 små hakkede løg – gerne rødløg
2 fed hvidløg fint hakket
8 spsk oliven olie
3 tsk sukker
1 håndfuld frisk oregano eller merian
1 stort bundt frisk storbladet basilikum (bestil hos din grønthandler, det smager helt anderledes end basilikum i potter – husk det ikke skal være thaibasilikum)
lidt vand
groft salt
kværnet peber
1-2 dl god olivenolie

Hak løg og hvidløg fint. Skær tomater i tern. Kom olien i en stor gryde eller helst en stor sauterepanden. Kom løg og tomater i og vend rundt. Når tomaterne er blanke
Tilsættes tomatpureen. Vend rundt et par gange og tilsæt så meget vand ca. 2 spsk at sovsen bliver lind. Tilsæt sukker og hakkede krydderurter, groft salt og kværnet peber. Lad nu sugoen simre ca. en halv time. Lad den køle lidt af og kom i en blender. Varm derefter sovsen op til kogepunktet. Hæld på nyskoldet flasker eller glas. Dæk sovsen med lidt olie, luk tæt og stil i køleskab. Sugoen kan holde sig op til 14 dage i køleskab, hvis glasset ikke åbnes, så opbevar i små portioner. Smager godt som sovs til pasta med lidt parmesan, i kødsovs, som ekstra smag i gryderetter og supper og  så selvfølgelig på pizza.

Og så er der fyldet som på Signes mozarella (helst bøffel), lidt hakkede tomater, krydderurter og masser af frisk rucola, eller andre spæde blade. Og tror nu også Signe toppede med lidt sprød palmekål og parmesan. HAPS!
No comments:

Post a Comment