// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

November 8, 2013

Den Økologiske bager

Forleden var vi så heldige at være inviteret til bogreception hos Emmerys. De har begået en bog om bagning eller rettere Nicolai Halken Skytte har. En mand der brænder for sit brød og som meget gerne vil lære fra sig. Han er ikke ligeglad med noget, hverken med dejen, surheden eller melet. Igen slås det fast at uden gode råvarer intet godt resultat, og melet fra Aurions møller er toppen af poppen, når det gælder mel og brød hos Emmerys. Og selvfølgelig skal det være økologisk.

Mens man står der midt i bageriet og faktisk har lidt småtravlt, overvindes man Af Nicolai Halken Skyttes engagement  - selvfølgelig godt hjulpet på vej af den gode duft af brød og den nyligt overbragte cortardo. Alligevel, passion genkender man altid, når den er ægte. Men holder det, kan vi alle bage godt? Også os dødelige? Uden at skulle vende, folde og piske i surdejen flere gange om dagen. Os der godt kan lide det gode, men som måske er lidt dovne i hverdagen. Jeg afventer med spænding de opskrifter, der er kommet i bogen og håber det lykkes at få den sprøde skorpe og det bløde indre uden det alt for store besvær. Specielt glæder jeg mig til at prøve hvedebrød - for jeg elsker hvede og brød uden alt for mange hittepåsomheder. Og hvem lader sig ikke imponere over en brødopskrift på SYV linier. Det er da fantastisk. Den skal stadig stå sin prøve, men vi krydser fingre for det gode brød og håber at Nicolai Halken Skytte har ret, når han siger: "Der bor en bager - også i dig!"

Nicolai Halken Skytte skal i øvrigt have stor ros for sin smag for brød. Hans nuancer af brændt korn uden alt for meget surhed og tyngde er et klart plus hos undertegnede.

De indledende afsnit i bogen om: "Korn og mel" og "Bageteknik" er lidt af en guldgrube for dem der gerne vil lære hele mystikken omkring bagning at kende. Godt og informativt beskrevet.

Den økologiske bager - en bagebog fra emmerys
Bager og forfatter Nicolai Halken Skytte har i bagebogen DEN ØKOLOGISKE BAGER - EN BAGEBOG FRA EMMERYS samlet de bedste opskrifter på brød og andet lækkert bagværk fra gourmet-bagerikæden Emmerys pris 299.- L&R


No comments:

Post a Comment