Havregrød med bær og frugt
1 dl havregryn
1 dl speltflager
2 dl havredrik (mælk kan bruges i stedet)
1 dl vand
1 spsk lyse sultaner
et nip salt
æbleskiver
Kom gryn, havredrik, sultaner og vand i en gryde med salt.
Kog til det bobler. Sluk og lad grøden trække ti minutter under låg. Server med æbleskiver, blåbær og måske lidt sirup.
Der er mange grunde til at spise grød. Det er nærende kost
fyldt med mineraler og vitaminer. Grød sørger for god fordøjelse og har lavt
fedtindhold. Grød mætter længe og holder blodsukkeret stabilt. Man mener grød
var en forløber for brødet, og hvis man ønsker et mere varieret brød er det
muligt at bage med mange af de nye grødblandinger – husk at tilsætte mere væske
ved bagning. Grød var engang for de fattige,
men spises nu på stjernerestauranter. Husk at grød skal tilsættes smag i form
af tørre frugt, krydderier, fond, grøntsager m.m.. Man kan lave grød af de ris,
gryn, bælgfrugter og frugt.
No comments:
Post a Comment