// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

July 19, 2013

Tid til steg - SØNDAGSSTEG

Vi kender det allesammen, man har lyst til kød, men gerne på en ny måde og så alligevel klassisk. Ægte vægelsind. Og ja det må gerne være nemt, men det skal også smage...helst af meget og det skal være mørt. Meget mørt. Her er tre bud. Prøv dem!

Mørbrad farseret med brød, sorte oliven, nødder, salvie og pakket i parmaskinke

Kyllingesteg blankeret med urter og stegt med hele hvidløg og citron. 
Hertil braserede hele kartofler og skysovs.

Porchetta


Mørbrad farseret med brød, sorte oliven, nødder, salvie og pakket i parmaskinke

2-3 svinemørbrad (alt efter størrelse)
6-8 skiver parmaskinke
1 stor kvist frisk salvie
150 g sorte oliven (100 g hakkes)
4 skiver groft brød
100 g pinjekerne
2 fed hvidløg fint hakkede
4 spsk olivenolie
100 g smør
½ tør marsala vin
1 dl hvidhvin
2 dl kalvefond
½ kg små tomater

Kom 4-5 blade salvie, hvidløg og brød i foodprocessor plus til en grov rasp. Rist pinjekerner på en tør pande og kom i en skål sammen med raspen. Krydr med salt og peber. Puds mørbraderne og spræt dem op på langs. Kom brødraspen i og rul sammen. Kom parmaskinen rundt om og bind sammen med kødsnor eller med kødnåle. Kom smør og olivenolie i en høj sauterpande, brun stegen på alle sider, tilsæt marsala og kog ind, tilsæt hvidvin, fond og de resterende oliven og salvien. Skru ned for blusset og kom låg på. Lad stegene stå 30 minutter. Vend dem rundt hver 10 minut. Tag låget af og tilsæt tomaterne. Lad dem simre med 10 minutter, tag stegene op og kog saucen lidt ind, mens stegene trækker 15 minutter inden de skæres ud.Kyllingesteg blankeret med urter og stegt med hele hvidløg og citron. 
Hertil braserede hele kartofler og skysovs.

1 fersk kylling på 1½ kg
1 håndfuld friske krydderurter, bland fx timian, persille og rosmarin
2 økologiske citroner
4 hele hvidløg knust med kniven
150 g smør
10 stilke citrontimian
salt og peber
Sådan gør du:

Rens kyllingen indvendigt. Gnid den derefter indvendigt med salt og peber. Rens krydderurterne og hak dem groft med kniven. Skær et lille snit ved vingen og løs skindet fra bryskødet. Fyld lommen med krydderurter. Skær citronerne i kvarte. Fyld kyllingen med halvdelen af citronerne og halvdelen af hvidløgene. Bind kyllingen op med kødsnor, så lår og vinger lægger sig tæt ind til kroppen. Kom smørret i en gryde og lad det bruse op. Kom resten af hvidløgene og citronerne samt citrontimianen i gryden, så de afgiver smag til smørret. Pensl kyllingen overalt med ”kryddersmørret” og krydr den grundigt med salt. Kom 1 dl hvidvin i gryden. Sæt kyllingen i en forvarmet ovn i gryden ved 150 grader i 40 minutter. Sørg for at pensle kyllingen med ”kryddersmørret” under hele stegningen. Tjek om kyllingen er færdig, ved at prikke en lille knivspids ind ved låret. Er saften klar, er kyllingen færdig. Skru til slut ovnen op på 250 grader og steg kyllingen i 10 minutter på en rist, så skindet bliver sprødt. Monter skysovsen med 1 dl fløde og smag til med salt og peber. Tag kyllingen ud af ovnen, og lad kyllingen hvile 10 minutter, inden den skæres ud til servering.

Braserede kartofler
1 kg kartofler (kogt møre og pillet)
100 g smør
salt og peber fra kværn

Kom smørret på panden og lad det bruse af. Kom kartoflerne på panden og vend dem rundt til de er let gyldne.

En let grøn salat er også godt tilbehør.Porchetta

1 stort svineslag
Frisk brødkrumme (2 skiver)
6-7 fed hvidløg
1 bundt persille
1 bundt oregano
8 laurbærblade
1/2 bundt rosmarin
7-8 finthakkede skalotteløg
Revet citronskal

Læg slaget eller den udbenede gris med kødsiden opad. Drys med rigeligt salt og en blanding af peber. Derefter finthakkede urter, skalotteløg, hvidløg, citronskal og til slut brødkrumme (som laves ved at blende friske, hvide brødskiver – evt. med skorpen skåret fra). Slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres. Gnid den med smør og olivenolie. Sæt den i ovnen i en bradepande ved 220 grader i 20 minutter, skru ned og giv den 40 minutter til. Lad den hvile i 20 minutter efter stegning. Skær i skiver og server i en hvedebolle med salat eller andet. Kan også serveres på tallerken i skiver med tilbehør, fx salat. Husk at dyppe med skyen.

Hvis du er besat af porchetta så kig ind på denne side på nettet. Absolut den bedste porchetta i NY. http://www.porchettanyc.com/

No comments:

Post a Comment