// ALWAYS HAPPY TO EAT
FOIE GRAS / spaghetti vongole / TARTE AU CITRON / ramen / MACARONS / roquefort
AND ALMOST ANY MEAL MADE WITH LOVE//

March 6, 2013

A bowl of RAMEN


Jeg elsker den suppe, man får bare lidt af det hele, og så er det muligt at variere ingredienserne i det uendelige.

Photo VKSTOCKIMAGES



Ramen er en nudelsuppe, der oprindeligt blev importeret til Japan fra Kina i Meiji-perioden. I nyere årtier, er det blevet en meget populær ret i Japan, som er tilpasset til den japanske smag. Ramen restauranter (ramen ya) dukker op i tusindvis i en store verden og forhåbentlig snart også her i DK. Ramens popularitet worldwide skyldes det faktum, at det er en billig, mættende og sund suppe. 

Her en variant med oksekød, man kan også bare prøve med kylling som kon og bouillon.

RAMEN MED OKSEKØD
100 g oksekød (gerne fra steak det skal være mørt)
6 dl god oksebouillon
1/2 spsk misopasta
frisk revet ingefær
saft fra 1 lime
1 æg - næsten hårdkogt
1/2 pakke risnudler her er brugt tykke
1 håndfuld spæde spinatblade
Lidt friske koriander
1 forårsløg fint snittet
1/2 chili fint snittet (hvis man har lyst)
bambuskud 1 skefuld eller 2
evt. frisk rødbede eller raddike i meget tynde skiver

Sæt nudlerne i blød i kogende vand. Kog ægget. Steg kødet i lidt olie og krydr med salt og peber. Det må meget gerne være rødt, så vend det bare hurtigt på panden. Sæt til side. Bring bouillon i kog, snit grøntsager. Vend spinaten i lidt olie på panden. Kom nudler, kød, grønt i en stor skål. Sluk for suppen og rør misopasten ud i. Hæld den kogende suppe over de andre ingredienser i skålen, pynt med koriander og ægget.

Behøver ikke at nævne at det skal være en GOD oksebouillon. Lidt svampe er også godt i retten, steg dem som spinaten og krydr med salt og peber. 


Photo VKSTOKIMAGES

1 comment:

  1. Ramen er originalt lavet med æg-nudler, det er kinda det der adskiller den fra en del andre japanske retter af samme stil.

    ReplyDelete